Put and take sjöar i Halland

Det är ofta frågan om mindre dammar och sjöar som används som put & take vatten. Därför klarar man sig bra med en lätt utrustning. Lätt haspel - eller flugfiskeutrustning fungerar alldeles utmärkt.

Ett effektivt fiskesätt är fiske med kastflöte (dubb) och fluga. Man knyter fast en flytande kastvikt på linan, därunder en meterlång tafs med en fluga i änden. Fiska in flugan med varierande tempo. Med denna fiskemetod går det att fiska av större områden än vad som ar möjligt med traditionellt flugfiske.

I flera vatten är det tillåtet att meta med både mask och räkor. Detta kan vara mycket effektivt om fisken ar svårflörtad. Pimpelfiske efter t ex regnbåge är mycket spännande. Då det kan blir en rejäl kamp innan fisken ligger på isen. Fiske efter inplanterad regnbåge och öring är för många familjer ett enkelt och trevligt sätt att komma i kontakt med laxartad fisk. Detta fiske har för många barn blivit en språngbräda till sportfiskets spännande värld. Här kan du läsa mer om fiskevårdsområden.

Lillesjön, Kungsbacka

Innsjöarna Oxsjöns FVO, Kungsbacka

Skållesjön &Tagsjön, Kungsbacka

Fävrens FVO, Varberg

Nordskogs FVO, Varberg

Strömma Dammar, Tvååker

Tussjön & Yxsjön, FVO Vessigebro

Halmstad Lax och forellodling, Kvibille

Färda & Kroksjön FVO, Hyltebruk

Färgensjöarnas FVO, Hyltebruk

Skärhultsjöns FVO, Hyltebruk

Sunne Dammar, Knäred Björkehult, Knäred

Vänneåns FVO, Markaryd

Back to Top